Пошук по сайту:

Микола Тищенко майже рік проводив перевірки від неіснуючої тимчасової слідчої комісії, - ЗМІ

Микола Тищенко майже рік проводив перевірки від неіснуючої тимчасової слідчої комісії, - ЗМІ
Микола Тищенко майже рік проводив перевірки від неіснуючої тимчасової слідчої комісії, - ЗМІ

Народний депутат Микола Тищенко майже рік проводив перевірки різних установ від тимчасової слідчої комісії (ТСК) з вирубки лісів «Нацресурс» навіть після того, як вона припинила свою роботу.

Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».

У жовтні 2022 року Тищенко ініціював створення тимчасової слідчої комісії «Нацресурс», яка, за документами, мала розслідувати можливі факти неефективної діяльності Державних агентств лісових і водних ресурсів та Держекоінспекції.

У рамках цієї ТСК Тищенко звітував, як проводить виїзні засідання, перевіряє лісгоспи та розслідує незаконну вирубку лісів. Він навіть розробив для ТСК спеціальну уніформу, подібну до тієї, що носять силовики.

Однак на початку травня 2023 року Верховна Рада не затвердила проміжний звіт лісової комісії, тож вона припинила свою діяльність.

Читайте по темі: Скільки з Верховної Ради мобілізували людей?

Проте навіть після цього народний обранець продовжував навідуватися з перевірками до різних установ під виглядом діяльності тимчасової слідчої комісії. Про це він активно розповідав і на своїх сторінках у соцмережах.

У русі «ЧЕСНО» підкреслюють, що члени ТСК можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ — незалежно від їхньої форми власності та режиму секретності, якщо вони показують своє посвідчення нардепа чи мають відповідне дорученням комісії. Однак Тищенко робив це, вже не будучи офіційно членом жодної комісії.

Так, упродовж року нардеп регулярно повідомляв про викриття так званих колцентрів і ботоферм в різних містах України в рамках роботи давно не чинної ТСК із вирубки лісів.

А нещодавно нардеп втрапив у скандал через відео, де двоє людей у камуфляжі із супроводу нардепа просто посеред вулиці затримують чоловіка у цивільному. Тищенко заявляв, що конфлікт у Дніпрі виник «під час проведення обшуків шахрайських ботоферм».

 eiqekiqxziddthab

Коментарі:

comments powered by Disqus