Пошук по сайту:

ВАКС продовжив обов’язки Насірову

ВАКС продовжив обов’язки Насірову
ВАКС продовжив обов’язки Насірову

Вищий антикорупційний суд продовжив до 27 серпня строк дії обов’язків, покладених на колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його в одержанні неправомірної вигоди від олігарха Олега Бахматюка.

Таке рішення 27 червня ухвалив ВАКС.

Як відомо, Насіров вийшов з-під варти під заставу. На нього також поклали наступні обов’язки: прибувати за викликом; не залишати межі Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування із визначеними в ухвалі суду особами; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію обов’язків. Судді ВАКС розширили заборону Насірова на покидання Києва до Київської області.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов’язків, покладених на обвинуваченого, - задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов’язків, покладених на обвинуваченого. Строк дії обов’язків, покладених на обвинуваченого, визначити до 27 серпня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Читайте по темі: В Україні почали процес конфіскації активів Медведчука та його дружини Марченко

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові ДФС Роману Насірову в одержанні понад 722 млн грн неправомірної вигоди. Також про підозру в наданні цієї вигоди повідомили олігарху Олегу Бахматюку, але заочно.

Слідство наразі встановило одержання головою ДФС (2015-2016 рр.) неправомірної вигоди у $5,5 млн за забезпечення відшкодування понад 540 млн грн компаніям агрохолдингу у серпні 2015 року та понад 21 млн євро за відшкодування майже 2,7 млрд ПДВ упродовж лютого 2015 - серпня 2016 рр.

Коментарі:

comments powered by Disqus