Пошук по сайту:

Антикорупційний суд затвердив угоди з фігурантами справи Каськіва

Антикорупційний суд затвердив угоди з фігурантами справи Каськіва
Антикорупційний суд затвердив угоди з фігурантами справи Каськіва

ВАКС затвердив угоди про визнання винуватості, укладені між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та шістьма обвинуваченими у справі про заволодіння 259,2 млн грн Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами.

Про це повідомляє  ВАКС.

Обвинувачені упродовж 6 місяців з моменту затвердження судом угод про визнання винуватості мають відшкодувати збитки у сумі 259,2 млн гривень до державного бюджету.

На угоду пішли брат колишнього голови Держінвестпроєкту Владислава Каськіва Олександр, ексзаступник голови Держінвестпроєкту Сергій Шут, ексдиректор Держінвесткомпанії Юрій Лутак, ексголова відділу кредитування та інвестицій Держінвесткомпанії Андрій Леміш, директор фірми «Торговий дім «Борисфен» Андрій Стельмах і двоюрідній Каськіва Олександра Матковський. Ще четверо обвинувачених – Сергій Лідов, Сергій Моісеєнко, Руслан Усов і Вадим Бей наразі служать у Силах оборони України. Бей наразі в статусі зниклого безвісті.

Олександра Каськіва та Шута оштрафували на 850 тис. гривень; Матковського – на 400 тис. гривень; Лутака та Леміша – на 200 тис. гривень кожного, а Стельмаха – засудили до 5 років умовного позбавлення волі з випробуванням в 1 рік. Всі вони зобов’язані протягом півроку повністю відшкодувати завдані 259,2 млн грн збитків.

Читайте по темі: ВАКС зняв браслет з екснардепа Микитася

Також брат Каськіва та Шут мають протягом 1 місяця перерахувати на Збройні сили України по 1,65 млн грн кожен. До цього вони вже перерахували по 2,5 млн грн кожен. Ще один обвинувачений добровільно перерахував 200 тисяч грн на ЗСУ. Решта обвинувачених забезпечили надходження до суду згоди заставодавців на перерахування всієї суми внесеної за них застави у розмірі 4 643 000 грн на підтримку ЗСУ.

Крім того, на підставі угоди булі передані 507 земельних ділянок та один об’єкт нерухомості Національному агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) для продажу. Отримані гроші будуть перераховані на підтримку ЗСУ. Ще 202 земельні ділянки передані державі в порядку спеціальної конфіскації.

 eiqreiddidqkhab

Читайте по темі:

ВАКС створив прецедент, скасувавши арешт корпоративних прав, – ЗМІ
Теща скандального експрокурора Ростислава Ільницького Богдана Москва сплатила 2 млн грн застави і вийшла із СІЗО
Посадовець військової частини уникнув покарання за хабар від ухилянта у Львові
Ексінспектора ДАБІ у Кропивницькому Сидоренка звільнили від покарання за хабарництво
СБУ повідомила подробиці затримання у Львові адвокатки та її зятя-експрокурора
Львівського митника затримали за втечу ухилянтів поза пунктом пропуску
У СБУ розкрили, в чому звинувачують експрокурора Ільницького, який "прославився" лакшері весіллям
З лакшері-весілля на горище: ЗМІ розповіли, хто допоміг правоохоронцям знайти експрокурора-втікача Ільницького
СБУ затримала скандального львівського експрокурора Ільницького та його тещу-адвокатку Москву
В Україні почали процес конфіскації активів Медведчука та його дружини Марченко

Коментарі:

comments powered by Disqus