Пошук по сайту:

В Україні викрили схему з розкрадання 138 мільйонів гривень, виділених на ЗСУ

В Україні викрили схему з розкрадання 138 мільйонів гривень, виділених на ЗСУ
В Україні викрили схему з розкрадання 138 мільйонів гривень, виділених на ЗСУ

Правоохоронці під час масштабної спецоперації у рамках розслідування щодо розкрадання 138 млн грн, виділених на потреби армії, провели 70 обшуків та повідомили 30 підозр службовцям по всій Україні.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора.

“За процесуального керівництва спецпрокуратур у сфері оборони Офісу генпрокурора спільно з ДБР, СБУ, НПУ, УСР, БЕБ та за сприяння керівництва Міноборони та ЗСУ проведено масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб Збройних Сил України. Загальна сума збитків державі - понад 138 млн грн”, - заявили в ОГП.

Зазначається, що причетними до розкрадань коштів виявилися службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах України. Правоохоронці також викрили окремих службовців на недбалому ставленні до військової служби та незаконному збагаченні.

“За результатами слідчих дій затримано та повідомлено про підозру 30 особам, з них 15 - у складі організованих злочинних груп. Серед підозрюваних - 3 начальники квартирно-експлуатаційних управлінь у м. Харкові, на Миколаївщині та Дніпропетровщині, 7 начальників квартирно-експлуатаційних відділів у Кропивницькому, Чернігові, Львові, на Прикарпатті, Житомирщині, Волині та Луганщині, а також представники комерційних структур”, - поінформували в ОГП.

Правоохоронці інкримінують посадовцям розтрату та привласнення коштів під час закупівель за завищеними цінами: паливної деревини для потреб оборони, електроенергії, природного газу, меблів для армії, проведення будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури, а також зловживання службовим становищем, недбале ставлення до військової служби, створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній.

Читайте по темі: На Буковині викрили правоохоронця на переправленні ухилянтів за кордон

Зазначається, що одному з підозрюваних - начальнику регіонального КЕВ - інкриміновано незаконне набуття активів на суму 11,7 млн грн у вигляді комерційного майна, земділянок, інших засобів та речей через оформлення їх на довірену особу.

У межах слідства правоохоронці провели понад 70 обшуків у приміщеннях структурних підрозділів територіальних КЕУ та підприємств по всій території України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Коментарі:

comments powered by Disqus