Пошук по сайту:

НАБУ провело обшуки у директора департаменту боротьби з контрабандою Держмитниці

НАБУ провело обшуки у директора департаменту боротьби з контрабандою Держмитниці
НАБУ провело обшуки у директора департаменту боротьби з контрабандою Держмитниці

Національне антикорупційне бюро проводило обшук у директора Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Державної митної служби Дениса Райкова у межах справи про Рівненську митницю.

Про це йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду.

Як відомо, НАБУ і САП викрили на хабарництві начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу. У нього детективи вилучили флешку-кріптогаманець та два мобільні телефони iPhone.

У межах справи Дзюби провели обшук у Райкова і вилучили мобільний телефон iPhone 15 Pro та реєстраційні номерні знаки. Деталі справи закриті для збереження таємниці досудового розслідування.

Також детективи у цій справі провели обшук у начальника митного поста Рівне Рівненської митниці Віталія Собчука. У нього вилучили мобільний телефон Apple iPhone 15 Pro Max. Проводились слідчі дії і в заступниці директора Департаменту контролю та адміністрування митних платежів ДМС Світлани Юхти. У неї теж вилучили мобільний телефон Apple iPhone 15 Pro Max та ще один телефон iPhone 12.

Читайте по темі: Львівські митники виявили контрабандні телефони та алкоголь на 1,5 млн гривень

Нагадаємо, ВАКС узяв під варту начальника управління Рівненської митниці Андрія Дзюбу. За даними слідства, начальник одного з управлінь Рівненської митниці у змові з іншими службовими особами Державної митної служби налагодив отримання хабарів за «допомогу» компаніям в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. Зокрема, використовуючи службове становище, він сприяв розмитненню таких товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами. Отримані кошти надалі розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

Коментарі:

comments powered by Disqus