Пошук по сайту:

В хабарництві підозрюється начальник митного поста на Вінниччині

В хабарництві підозрюється начальник митного поста на Вінниччині
В хабарництві підозрюється начальник митного поста на Вінниччині

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури начальнику митного поста Вінницької митниці повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею дій з використанням наданої їй влади, поєднаною з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, у березні 2024 року підозрюваний, під час зустрічі з підприємцем щодо консультації з митного оформлення товарів, запропонував останньому надавати йому 300 доларів США «винагороди» з кожної майбутньої митної декларації.

Митник висунув умову, що в разі відмови його співробітниками будуть проводитись безпідставні огляди, відбори проб і зразків продукції, а також інші митні формальності, які затягуватимуть процедуру оформлення.

Підприємець, діючи під контролем правоохоронців, пристав на пропозицію підозрюваного та надалі, у червні та липні цього року, передав начальнику митного поста відповідно $300 та $600 хабаря за безперешкодне здійснення митного оформлення вантажу.

Під час останньої «операції» митника затримано працівниками правоохоронного органу.

Читайте по темі: У Запоріжжі виправдали колишнього працівника поліції від хабаря

Наразі за клопотанням прокурора судом його відсторонено від займаної посади та щодо нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 100 тис. грн.

За скоєний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Коментарі:

comments powered by Disqus