Пошук по сайту:

Суддя Закарпатського апеляційного суду закрила корупційну справу щодо депутата-"слуги" Мильо

Суддя Закарпатського апеляційного суду закрила корупційну справу щодо депутата-"слуги" Мильо
Суддя Закарпатського апеляційного суду закрила корупційну справу щодо депутата-"слуги" Мильо

Підставою для закриття корупційної справи голови земельної комісії Ужгорода Володимира Мильо голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош вказала незаконнні дії судді Ужгородського міськрайсуду Ірини Шепетко щодо затягування розгляду.

15 вересня 2023 року Ужгородський міськрайонний суд визнав винним голову земельної комісії Ужгорода, депутата Ужгородської міської ради від партії  "Слуга народу" Володимира Мильо та засудив за корупційні дії за ч.ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП – голосував за виділення землі своїй родичці.

Однак 9 липня голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош частково задовольнила апеляційну скаргу депутата-"корупціонера" В.Мильо – закрила корупційне провадження  у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків накладення адміністративного стягнення, передбачених ст. 38 КУпАП.

Тобто, суд апеляційної інстанції встановив, що суд першої інстанції порушив термін розгляду, визначений законодавством (ст. 277 КУпАП), оскільки не розглянув дану справу у п’ятнадцятиденний строк.

Водночас, апеляційний суд підтвердив висновки місцевого суду та правоохоронних органів, що депутат Мильо дійсно вчинив корупційне порушення. Адже той діяв в умовах реального конфлікту інтересів – проголосував на сесії "ЗА" виділення землі своїй родичці (рідній сестрі своєї дружини) та не повідомив про це Ужгородську міську раду чи НАЗК.

Читайте по темі: СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами

Відтак, недотримання суддею Ужгородського міськрайонного суду Іриною Шепетко законодавства щодо строків розгляду  в подальшому стало підставою для "апеляційного" закриття справи проти чергового депутата, який обгрунтовано визнаний тим же судом корупціонером.

Водночас слід зазначити, що голова Закарпатського апеляційного суду Г.Фазикош також порушила строки розгляду справи, перекладаючи неодноразово її розгляд.  Адже ст. 294 КУпАП встановлено, що "апеляційний перегляд здійснюється суддею апеляційного суду протягом двадцяти днів з дня надходження справи до суду". На думку ужгородських правників – це все в свою чергу може свідчити про умисне затягування.

Правову оцінку цим діям обох суддів, І. Шепетко та Г.Фазикош, які фактично "посприяли" депутату-"корупціонеру" в уникненні відповідальності, мала б надати Вища рада правосуддя за поданням Закарпатської обласної прокуратури. Оскільки згідно і ст. 250 КУпАП саме на останню покладений "прокурорський нагляд за виконанням законів при провадженні в справах про адміністративні правопорушення" і вона забезпечувала представництво при розгляді даної справи.

Як інформувало Закарпаття онлайн раніше, суддя Ганна Фазикош, яка є головою апеляційного суду з 2017 року, має вочевидь сумнівну репутацію. Оскільки ще в серпні 2018 року Громадська рада доброчесності, створена при Вищій кваліфкомісії суддів, встановила, що суддя Г. Фазикош не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики.

Раніше голова постійної комісії Ужгородської міської ради з питань регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури, депутат від президентської партії "Слуга народу" Володимир Мильо відзначився також "лобізмом" рішень щодо дерибану «зелених зон» Ужгорода. Відповідні рішення міськради в подальшому оскаржувала прокуратура.

У жовтні 2021 року голова ОСББ "Проспект Свободи 54 - Ужгород" Іван Пайда, який згодом пішов добровольцем на війну і загинув, приніс з мешканцями на сесію міськради корито для голови земельної комісії Володимира Мильо, якому раніше на сесії кидали "долари" через "лобізм" дерибану їх прибудинкової території.

Також даний "слуга народу" за посередництва своїх колег з депутататського корпусу без аукціону "віджав" в громади дороговартісне приміщення в центрі міста, на площі Петефі. В подальшому щодо фірми ТОВ «Аптека 130», яка належить його родині, Антимонопольний комітет розпочав справу щодо змови.

Окрім того голову земельної комісії Ужгорода, "слугу", депутата В. Мильо внесли до бази сайту "Миротворець" через подвійне громадянство.

 eiqtiditkhab

Читайте по темі: Справу одіозного ексначальника управління одеської міськради передали до суду

Коментарі:

comments powered by Disqus