Пошук по сайту:

На Рівненщині майора ЗСУ засудили за недбале ставлення до служби

На Рівненщині майора ЗСУ засудили за недбале ставлення до служби
На Рівненщині майора ЗСУ засудили за недбале ставлення до служби

Заступника командира військової частини у Дубно визнали винним у недбалому ставленні до служби, що призвело до збитків у 400 тис. гривень.

Про це стало відомо з вироку  Дубенського райсуду Рівненської області ч. 4 ст. 425 КК.

Майор, будучи заступником командира запасної роти з морально-психологічного забезпечення у період відрядження до Запорізької області був командиром об’єднаної групи логістичного забезпечення цієї частини. Офіцер, будучи обізнаним зі своїми службовими обов’язками, з порядком обліку особового складу та виплати грошового забезпечення, не проконтролював та не виявив факт відсутності протягом трьох місяців на службі підлеглої молодшого сержанта.

Він підписав і подав рапорти про виплату додаткової винагороди жінці зазначаючи, що вона виконувала бойові завдання, що стало підставою для виплати їй 400,1 тис. гривень.

Майор уклав угоду про визнання винуватості.  На момент затвердження судом угоди обвинуваченим він у добровільному порядку повністю відшкодував завдані державі збитки. На підставі ст.75 КК суд вирішів звільнити його від відбування призначеного покарання з випробуванням на один рік.

Коментарі:

comments powered by Disqus