Пошук по сайту:

Обвинувачений у хабарництві Сальніков судиться за поновлення на посаді голови ДСА

Обвинувачений у хабарництві Сальніков судиться за поновлення на посаді голови ДСА
Обвинувачений у хабарництві Сальніков судиться за поновлення на посаді голови ДСА

Колишній голова Державної судової адміністрації Олексій Сальніков, котрого нині судять у ВАКС за ймовірне отримання хабаря у 7500 доларів за вплив на прийняття певного рішення Верховним Судом, судиться за поновлення на посаді.

Про це повідомляє ЦПК.

Зауважується, що про це стало відомо під час розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу Сальнікову.

За словами захисників, після звільнення з посади Сальніков “не має джерел доходу та живе за кредитні кошти”. З майна у нього лише частина арештованої квартири.

Тож нині Сальніков подав позов до суду про поновлення на посаді та вимагає виплати заробітної плати за час вимушеного прогулу. Спершу фігуранту справи встановили заставу у розмірі 805 тисяч грн, яку згодом зменшували.

Читайте по темі: Корупційна мережа конвертатора Костюка: як львівські ГО перетворилися на центри відшкодування ПДВ

Захист просив зменшити заставу до 214 тисяч грн, однак, колегія суддів залишила це клопотання без задоволення.

Довідка. 24 липня Сальнікову оголосили підозру через підбурювання до надання хабаря суддям Верховного суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства.

У березні Сальніков отримав від фізичної особи 7,5 тисячі доларів. За даними правоохоронців, частину коштів він мав залишити собі, тоді як 5 тисяч – передати суддям за винесення рішення в інтересах підприємства.

28 липня ВАКС застосував до Сальнікова запобіжний захід у вигляді застави розміром в 805 тисяч гривень. Також на посадовця було покладено особисті зобов’язання.

Сальніков очолював Державну судову адміністрацію з квітня 2022 року.

Раніше у Сполучених Штатах пояснили, що в Україні можуть зробити більше для боротьби з корупцією у країні. Як зауважив речник Державного департаменту Метью Міллер, влада США давно веде відповідні діалоги з урядом в Україні.

Загалом у США позитивно оцінюють конкретні кроки України в боротьбі з корупцією, та, однак наголошують, що можна зробити більше.

Зауважимо, 5 грудня 2023 року пані посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що такі реформи, як боротьба з корупцією, судочинство та корпоративне управління, зміцнять довіру українських союзників та бажання продовжувати допомагати й інвестувати в Україну. Брінк зауважила, що це рекомендація, натомість рішення, як рухатися далі, залежить від українського керівництва і народу.

Однак, я вказала б на три сфери, на яких ми зосереджені, — це боротьба з корупцією, корпоративне управління та реформа системи правосуддя, — заявила вона.

Також пані посол нагадала, що Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт щодо посилення незалежності САП. Водночас вона порадила розглянути рекомендації G7 та ЄС, які, можуть зробити САП ще сильнішою.

Читайте по темі: У Молдові викрили злочинну організацію, яка продавала громадянство росіянам

За результатами за 2023 рік Україна додала три бали в Індексі сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index — CPI), що є одним із найкращих результатів у світі за минулий рік.

Також Україна стала однією з 17 країн в цьогорічному СРІ, що продемонстрували свій найкращий показник за весь час.

Тепер Україна має 36 балів зі 100 можливих й посідає 104 місце зі 180 країн. Загалом з 2013 року Україна додала 12 балів в Індексі сприйняття корупції.

Зокрема, Росія у 2023 році втратила 2 бали й з 26 балами посідає 141 місце у списку. Білорусь також втратила 2 бали та посідає 98 місце.

Показник Румунії залишився без змін (46 балів, 63 місце), тоді як Польща втратила ще 1 бал (54 бали, 47 місце). Словаччина додала 1 пункт та теж набрала 54 бали (47 місце).  Молдова, як і Україна, додала 3 бали та наздогнала Угорщину, бали якої не змінились, тому вони розділити 76 місце із 42 балами.

У 2023 світові лідери CPI майже не змінилися. Очолює список Данія – 90 балів, за нею йде Фінляндія – 87 балів, Нова Зеландія – 85 балів та Норвегія – 84 бали.

Читайте по темі:

Голову Одеської облради Діденка підозрюють у незаконному збагаченні
Посадовців Дніпра підозрюють у заволодінні 9 мільйонами гривень на паркуванні
Елітні будівельні афери Андрія Вавриша: інвестори втратили сотні тисяч доларів через довгобуди "Саги Девелопмент"
Судитимуть екскерівника Чернівецької митниці у справі на 290 млн грн
У Кропивницькому голову ВЛК викрили на продажі медичних довідок про непридатність до служби
У Києві затримали проректора університету на хабарі у 2000 доларів
ДБР оголосило ексголові КМДА підозру в ухиленні від сплати податків
Адамовський і Якубовський: скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ на 666 мільйонів та судове протистояння
Лікар ВЛК на Дніпропетровщині вимагав 20 тисяч грн хабаря у військового
Керівника дочірнього підприємства «Автомобільних доріг України» затримали на хабарі

Коментарі:

comments powered by Disqus