Пошук по сайту:

Суд арештував готівку та телефон фігуранта справи Харківобленерго Олександра Козира

Суд арештував готівку та телефон фігуранта справи Харківобленерго Олександра Козира
Суд арештував готівку та телефон фігуранта справи Харківобленерго Олександра Козира

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на 10 000 євро та мобільний телефон, вилучений у виконавчого директора енергетичної компанії «Енерго-тайм» Олександра Козира у межах справи про заволодіння коштами АТ «Харківобленерго».

Таке рішення 22 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, під час затримання Козира детектив НАБУ вилучив 10 000 євро готівки та мобільний телефон Motorola One 5 G. На вказане майно просили накласти арешт.

«Клопотання – задовольнити. Накласти арешт з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання на майно , а саме: грошові кошти в сумі 10 000 євро, з метою конфіскації майна як виду покарання. Накласти арешт з метою забезпечення збереження речових доказів на майно, а саме: мобільний телефон Motorola One 5 G ace чорного кольору із сім-карткою, з метою забезпечення збереження речових доказів», – ідеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ і САП затримали ексгендиректора Харківобленерго Костянтина Логвиненка та ще одного співорганізаторами справи.

Читайте по темі: Корупційна мережа конвертатора Костюка: як львівські ГО перетворилися на центри відшкодування ПДВ

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівнику Харківобленерго Костянтину Логвиненку та ще чотирьом особам. За даними слідства, у 2021 році в.о. гендиректора АТ «Харківобленерго» у змові з контролером низки комерційних підприємств-постачальників енергетичного обладнання створили організовану групу, до якої також увійшли інші співробітники товариства.

Упродовж квітня-вересня 2021 року керівник АТ «Харківобленерго» забезпечив обрання двох «потрібних» компаній переможцями закупівель 11 904 од. трансформаторного обладнання та 79 425 од. електровимірювальних приладів (лічильників та допоміжного обладнання) за завищеною на 132,5 млн грн вартістю. Водночас ціну окремих компонентів обладнання підняли вп’ятеро.

Протягом 2021-2022 рр. унаслідок часткового виконання договору на постачання трансформаторів та лічильників за завищеними цінами АТ «Харківобленерго» завдано збитків на суму 12,5 млн грн. Наміри щодо заволодіння іншою частиною коштів, а саме 120 млн грн, були зірвані після запровадження режиму воєнного стану та проведення слідчих дій детективами НАБУ.

Читайте по темі:

Судді зрадники в Криму ухвалюють вироки за статтями про шпигунство і державну зраду
Голову Одеської облради Діденка підозрюють у незаконному збагаченні
Вбивство Фаріон: захист вимагатиме для підозрюваного довічного ув’язнення
Посадовців Дніпра підозрюють у заволодінні 9 мільйонами гривень на паркуванні
Елітні будівельні афери Андрія Вавриша: інвестори втратили сотні тисяч доларів через довгобуди "Саги Девелопмент"
Судитимуть екскерівника Чернівецької митниці у справі на 290 млн грн
У Кропивницькому голову ВЛК викрили на продажі медичних довідок про непридатність до служби
У Києві затримали проректора університету на хабарі у 2000 доларів
ДБР оголосило ексголові КМДА підозру в ухиленні від сплати податків
На Львівщині командира роти оштрафували за незаконне копіювання даних військових

Коментарі:

comments powered by Disqus