Пошук по сайту:

В РФ затримали чергового генерала з команди Шойгу за корупцію

В РФ затримали чергового генерала з команди Шойгу за корупцію
В РФ затримали чергового генерала з команди Шойгу за корупцію

Слідчий комітет Російської Федерації повідомив про затримання Валерія Мумінджанова, заступника командувача Ленінградського військового округу, у кримінальному провадженні щодо хабарів у значних обсягах.

Цю інформацію поширює Радіо Свобода.

Згідно з версією слідства, Мумінджанов присвоїв собі не менше ніж 20 мільйонів рублів (близько $220 тис). У Ленінградському військовому окрузі він займався питаннями матеріально-технічного забезпечення. Раніше він очолював Департамент ресурсного забезпечення Міністерства оборони Росії та відповідав за речове забезпечення.

У матеріалах кримінальної справи вказується, що він отримував "відкати" від постачальників обмундирування за сприяння в укладенні з ними контрактів від імені міністерства. Загальна сума контрактів, укладених за його участі, перевищує 1,5 мільярда рублів ($16,5 млн). Договори, зокрема, стосувалися поставок для потреб російської армії у війні в Україні.

Слідство з’ясувало, що Мумінджанов та його сім’я володіють численними об’єктами нерухомості в Москві та Воронежі, загальна вартість яких перевищує 120 мільйонів рублів. На цей час перевіряється законність їх придбання.

Також зазначається, що сьогодні Слідчий комітет РФ почав повторний розгляд справи колишнього начальника служби утилізації Головного автобронетанкового управління Міноборони Іллі Тимофєєва, якого звинувачують у незаконному допуску до роботи зі списаною бронетехнікою та отриманні хабарів від підрядних компаній.

Читайте по темі: Онлайн-казино і нерухомість: "мийник брудних грошей" Максим Кріппа купив віллу російського олігарха у Чехії

The Moscow Times повідомляє, що Мумінджанов став вже шостим генералом з команди колишнього міністра оборони Сергія Шойгу, затриманим за підозрою у хабарництві.

Як вже повідомлялося, останніми місяцями чиновники Міністерства оборони Росії неодноразово ставали об’єктами звинувачень у розкраданнях, отриманні хабарів та шахрайстві. Так, минулого тижня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти колишнього заступника міністра оборони РФ, генерала армії Павла Попова, якого підозрюють у шахрайстві та розкраданні коштів на будівництві парку «Патріот» у Підмосков’ї.

Коментарі:

comments powered by Disqus