Пошук по сайту:

На Буковині керівництво місцевої ЦРЛ привласнило 24 млн грн тендерних коштів

На Буковині керівництво місцевої ЦРЛ привласнило 24 млн грн тендерних коштів
На Буковині керівництво місцевої ЦРЛ привласнило 24 млн грн тендерних коштів

Антикорупційна комісія в Чернівецькій області виявила ймовірні порушення у Путильській міській лікарні. За даними комісії, керівництво медзакладу, ймовірно, привласнило бюджетні кошти у сумі 24 млн грн, що були призначені для реконструкції лікарні. Проте ремонт таки провели, щоправда, за рахунок премій лікарів.

У новому розслідуванні для СтопКору журналіст Ігор Доценко детально розібрався у ситуації та з’ясував, на що ж пішли преміальні виплати лікарів.

Журналісти побували в смт Путила, де поспілкувались з працівниками місцевої лікарні. Вони з’ясували, що влітку 2023 року Путильська центральна районна лікарня провела тендер на реконструкцію медзакладу на суму понад 24 мільйони грн.

Проте, за даними журналіста, на ремонт пішли лише премії лікарів, які вони отримали з нагоди Дня лікаря. Як стало відомо громадській організації "Антикорупційна комісія Чернівецької області", оновлення у лікарні були оплачені за рахунок доплат лікарям, а не за тендерні кошти.

Керівництво лікарні на Буковині ймовірно привласнило кошти на реконструкцію медзакладу eiqreidrrirthab

"Вони видали медикам премію до Дня медика, але ж ту премію вони взяли і забрали. Сказали медперсоналу, що ця премія піде на закупівлю стільців, нових меблів. Їхні люди мусили віддати цю премію. Вони получили, розписалися і віддали. Тому що кажуть, треба нову мебель купляти. Хоча у кошторисі, якщо там подивляться, там колосальні гроші, виділені на премію, на стільці, на мебель, на тумби і так далі", – розповів представник антикорупційної комісії Петро Порох.

Читайте по темі: На Волині експодатківиця не задекларувала майно на 3 млн грн

Журналіст Ігор Доценко також отримав "довідку", в якій зазначені прізвища і суми премій для працівників, які нібито забирало керівництво на облаштування лікарні.

Керівництво лікарні на Буковині ймовірно привласнило кошти на реконструкцію медзакладу

Зважаючи на це, знімальна група вирушила до медзакладу, аби поспілкуватися з працівниками та дізнатися, чи відповідає ця інформація дійсності. Більшість лікарів навідріз відмовилася спілкуватися з розслідувачами – деякі навіть запевняли, що не отримували жодних премій, хоча їхні імена фігурували у "довідці".

Проте деякі все ж розповіли, що ремонт у коридорах був здійснений за рахунок "липових" премій, спеціально виданих для оплати ремонту. І це при тому, що попередньо було проведено тендер на понад 24 мільйони гривень. Тож виникає запитання: чому відповіді працівників так різняться між собою?

Розслідувачам вдалося з’ясувати, що керівництво Путильської центральної районної лікарні могло заборонити працівникам говорити про ймовірну схему з преміальними виплатами.

Читайте по темі:

На Київщині затримали посадовця, який завдав збитків держбюджету на понад 93 млн грн
Ексдетектив Лікунов перед звільненням з НАБУ купив акції компанії фігуранта справи, яку розслідує бюро
Підрядників та інженерів САД звинувачують у заволодінні 121 мільйоном на ремонтах доріг
Колишню інспекторку митниці засудили за хабарництво
Нардепам виплатили 4,6 мільйона гривень компенсації за оренду житла
Суддя з Одеси Тішко вімовився передавати АРМА арештований російський вантаж в порту
Київский дитсадок на Дарниці відремонтують за 217 мільйонів з дорогим утеплювачем
Міноборони виграло арбітраж з іноземним постачальником на майже 180 мільйонів гривень
Директора навчального закладу на Київщині підозрюють у розтраті коштів на укриття
Правоохоронці викрили схему фіктивного працевлаштуванні з подальшим бронюванням від мобілізації

Коментарі:

comments powered by Disqus