Пошук по сайту:

На Київщині затримали посадовця, який завдав збитків держбюджету на понад 93 млн грн

На Київщині затримали посадовця, який завдав збитків держбюджету на понад 93 млн грн
На Київщині затримали посадовця, який завдав збитків держбюджету на понад 93 млн грн

Фігурант мав спрямувати «військове» ПДФО до державного бюджету на потреби оборони

Детективи Бюро економічної безпеки у Київській області викрили керівника фінансового відділу однієї з територіальних громад на Білоцерківщині, який через неналежне виконання своїх службових обов’язків завдав понад 93 млн грн збитків державному бюджету. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Слідством встановлено, що на рахунках сільської ради було акумульовано понад 93 млн грн «військового» ПДФО, які відповідно до чинного законодавства, повинні спрямовуватись до державного бюджету на потреби оборони, зокрема, для Міністерства оборони України на закупівлю артилерійських систем та Держспецзв’язку на здійснення заходів із закупівлі спеціальної техніки. 

Перерахування коштів з відповідного місцевого бюджету до державного було здійснено шляхом залучення кредиту з єдиного казначейського рахунку. Керівник фінвідділу сільської ради знав про необхідність здійснення погашення кредиту, однак не вжив заходів та не видав відповідного розпорядження.

«Надалі, всупереч закону, згадані кошти було перераховано на погашення інших видатків громади. Зокрема, на придбання комплексу нежитлових будівель та споруд заводу на Київщині, діяльність якого була припинена ще у 2010 році. Також, частину коштів фігурант направив на депозитні рахунки підпорядкованих підприємств житлово-комунальної сфери. Розмір завданих матеріальних збитків державному бюджету перевищив 93 млн грн, що також підтверджується висновком судово-економічної експертизи», – йдеться в повідомленні.

У ході досудового розслідування детективи БЕБ спільно з оперативниками кіберполіції НПУ забезпечили відшкодування товариством завдані державі збитки у повному обсязі. Гроші перераховано для потреб Міністерству оборони України, а також Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Читайте по темі: СБУ затримала скандального львівського експрокурора Ільницького та його тещу-адвокатку Москву

Керівникові фінансового відділу було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), а обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Читайте по темі:

Южаніна: Дефолту не буде, навіть якщо не вдасться домовитися з приватними кредиторами
Військові на Донеччині незаконно отримали 3,5 мільйонів гривень "бойових" виплат
ВАКС арештував майно експосадовця «Укренерго»
Сотні мільйонів на відбудову Херсонщини віддали компанії, пов’язаній з місцевою владою, поліцейськими і “Великим будівництвом”
"Рішалово" на митниці: НАБУ повідомило про підозру пасинку головного судового експерта
Командувач управління ТРО «Південь» після отримання підозри потрапив у госпіталь
На керівні посади митниці намагалися призначити «потрібних людей» за 1,7 млн доларів хабаря — НАБУ
БЕБ оголосило підозру ексчиновнику, який розтратив 2 мільйона гривень під час закупівлі електроенергії
На Житомирщині посадовиці разом з росіянином розікрали півмільйона гривень на ремонті сільських доріг
Закупка борнежилетів: ВАКС призначив заставу у 5 мільйонів гривень посадовцю "Укренерго"

Коментарі:

comments powered by Disqus