Пошук по сайту:

ВАКС обрав голові АМКУ Кириленку запобіжний захід у вигляді застави у 30 млн гривень

ВАКС обрав голові АМКУ Кириленку запобіжний захід у вигляді застави у 30 млн гривень
ВАКС обрав голові АМКУ Кириленку запобіжний захід у вигляді застави у 30 млн гривень

Сьогодні, 28 серпня, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення призначити голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 30 млн гривень. 

Про це повідомив кореспондент видання hromadske із зали суду.

Як пояснювала прокурорка, обрати запобіжний захід мали б через 72 години з моменту оголошення підозри. Натомість Кириленку це робили майже 2 тижні: перше засідання було 15 серпня, а потім 20-го та 27-го.

Суддя не дозволяв відеофіксацію та трансляцію попередніх засідань попри те, що вони були відкриті. Прокурорка виступала за фільмування, адже можна було б запобігти викривленню інформації у медіа, що вже, за її словами, ставалось. Натомість адвокат Кириленка наполягав, що обмеження необхідні задля безпеки глави АМКУ.

Сам же підозрюваний вказував, що "провокації" та викривлення інформації буде незалежно від дозволу на фільмування. Суддя ж заявив, що на минулих засіданнях хтось із присутніх отримав його номер телефону й писав йому.

Читайте по темі: У Дніпрі експомічник судді передавала злочинцям закриту інформацію

Пізніше на засіданні 27 серпня прокурорка сама подала клопотання, щоб дозволити трансляцію суду, тому що прибула вільна слухачка на кріслі колісному, яка не змогла потрапити до зали. І хоч адвокат заперечував, суддя вже погодився на трансляцію.

Як інформує портал "Слово і діло", детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Кириленка з альтернативою 120,92 млн грн застави.

У задоволенні клопотання відмовити. Застосувати до підозрюваного Павла Кириленка запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30,28 млн грн", – оголосив рішення суддя.

На Кириленка також поклали низку обов’язків: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботою; не відлучатися з Києва без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють голову Антимонопольного комітету Павла Кириленка у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та брехні в деклараціях.

З 2020 по 2023 роках Кириленко став власником 21 об’єкту нерухомості (будинок, квартири в Києві та Ужгороді) та люксового авто, записавши все на родичів своєї дружини", - йдеться у повідомленні.

Читайте по темі:

Вбивство Фаріон: захист вимагатиме для підозрюваного довічного ув’язнення
Очільник волинської податкової Лисеюк приховує власні активи з декларації
На Львівщині командира роти оштрафували за незаконне копіювання даних військових
Як студентка Московського державного університету купувала квартири для голови ДМС Києва та Київської області Вʼячеслава Гузя
13 років за ґратами отримала жінка за спробу вбивства та викрадення дітей
Ексдепутат ОПЗЖ Антипенко забув задекларувати понад 35 млн гривень прибутку
НАЗК перевірить інформацію про статки судді Олени Комлевої
ВАКС затвердив угоду з адвокатом Берестовим, який передавав гроші судді Лонському з Одеси
У Києві слідчий поліції не зміг довести джерела походження 200 тисяч доларів
Працівниця Львівської облради записала на батька придбаний Porsche Cayenne

Коментарі:

comments powered by Disqus