Пошук по сайту:

На Київщині будівельник вкрав майже 750 тисяч гривень та втік за кордон

На Київщині будівельник вкрав майже 750 тисяч гривень та втік за кордон
На Київщині будівельник вкрав майже 750 тисяч гривень та втік за кордон

Поліцейські розшукують директора ТОВ «МІР-АГРОС», який міг вкрасти майже 750 тис. грн у Коцюбинської селищної ради.

Правоохоронці вважають, що замість того, щоб побудувати спортивний майданчик у селі, він вкрав гроші та втік за кордон. Ці гроші селищна рада дала підряднику як аванс, але, як виявили аудитори, вона не повинна була цього робити.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Ірпінський міський суд Київської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою директора ТОВ «МІР-АГРОС» Дмитра Мертвяченка. Чоловіка підозрюють у крадіжці 749,5 тис. грн бюджетних коштів. Оскільки він зараз переховується від слідства, то суд також дав дозвіл на затримання Мертвяченка.

 qhiquqidqhiqurhab

Читайте по темі: З лакшері-весілля на горище: ЗМІ розповіли, хто допоміг правоохоронцям знайти експрокурора-втікача Ільницького

За даними слідства, ТОВ «МІР-АГРОС» підписало договір на будівництво спортивного майданчика з Коцюбинською селищною радою Київської області. Підприємцю заплатили кошти, але його компанія нічого не побудувала й Мертвяченко просто втік за кордон.

Згідно з інформацією spending.gov.ua компанія насправді отримала гроші від Коцюбинської селищної ради за будівництво спортивного майданчика

Цю історію досліджувала Рахункова палата, яка виявила, що 749,5 тис. грн надали ТОВ «МІР-АГРОС» як аванс за їх роботу. 

«У Коцюбинській селищній раді Київської області на час проведення аудиту були відсутні документи (експертиза проєктної документації об’єкта, документ про затвердження проєктної документації на об’єкт (відповідний наказ/рішення виконавчого комітету селищної ради), проєктна документація та договір з проєктною організацією на її виготовлення, титул об’єкта тощо)», — пишуть аудитори й підкреслюють, що посадовці не мали давати гроші підряднику авансом.

ТОВ «МІР-АГРОС» не перебуває у статусі припинення як юридична особа. Коцюбинська селищна рада декілька разів зверталась до підприємства, щоб воно повернуло кошти, але ці листи не доходили жодного разу до адресата.

Сам Мертвяченко у 2019 році, як кажуть правоохоронці, повертався в Україну, але, коли дізнався, що його розшукують, одразу втік за корднон знову. Якщо його визнають винним, то його чекає 12 років в’язниці, три роки заборони займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Компанію ТОВ «МІР-АГРОС» зареєстрували у 2016 році Олена Щербань та Інна Шимова. Ці жінки заснували десятки компаній, у яких зараз не мають ніякого впливу. Зараз компанією володіє Максим Максимчук, а управляє бізнесом Дмитро Мертвяченко.

Компанія укладала договори з держзамовниками лише у 2017 році, загальна очікувана вартість яких складає 1,1 млн грн.

Читайте по темі:

Антикорупційний суд затвердив угоди з фігурантами справи Каськіва
Військові на Донеччині незаконно отримали 3,5 мільйонів гривень "бойових" виплат
ВАКС арештував майно експосадовця «Укренерго»
Сотні мільйонів на відбудову Херсонщини віддали компанії, пов’язаній з місцевою владою, поліцейськими і “Великим будівництвом”
"Рішалово" на митниці: НАБУ повідомило про підозру пасинку головного судового експерта
Командувач управління ТРО «Південь» після отримання підозри потрапив у госпіталь
На керівні посади митниці намагалися призначити «потрібних людей» за 1,7 млн доларів хабаря — НАБУ
БЕБ оголосило підозру ексчиновнику, який розтратив 2 мільйона гривень під час закупівлі електроенергії
На Житомирщині посадовиці разом з росіянином розікрали півмільйона гривень на ремонті сільських доріг
Закупка борнежилетів: ВАКС призначив заставу у 5 мільйонів гривень посадовцю "Укренерго"

Коментарі:

comments powered by Disqus