Пошук по сайту:

Військові на Донеччині незаконно отримали 3,5 мільйонів гривень "бойових" виплат

Військові на Донеччині незаконно отримали 3,5 мільйонів гривень "бойових" виплат
Військові на Донеччині незаконно отримали 3,5 мільйонів гривень "бойових" виплат

Державне бюро розслідувань завершило попереднє слідство щодо командира однієї з військових частин Донеччини та його чотирьох підлеглих, які виготовили систему для фіктивної виплати "бойових" надбавок.

Обвинувальний матеріал направлено до суду, повідомляє пресслужба ДБР..

За змовою, вони створили злочинну схему отримання частини нарахованих "бойових" виплат для військовослужбовців своєї частини, які не мали прямого зв’язку з бойовими діями та перебували за межами Донецької області.

Протягом пів року десятьом військовослужбовцям без підстав нараховували по 100 тисяч гривень кожному. Більшість цих коштів перераховували на зазначений командуванням картковий рахунок, презентуючи це як благодійну допомогу для свого підрозділу.

За період з березня по вересень 2022 року збитки для держави склали близько 3,5 мільйонів гривень, з яких 2,064 мільйони гривень отримав командир частини та його спільники.

Читайте по темі: ВАКС зняв браслет з екснардепа Микитася

Працівники ДБР викрили цю злочинну схему, провели експертизи почеркознавчі, економічні та військові.

Командир військової частини та троє його підлеглих стоять під обвинуваченням у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, а також у виданні завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Ще одна учасниця злочинної схеми обвинувачується у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Провадженням займається Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Коментарі:

comments powered by Disqus