Пошук по сайту:

$30 тисяч за посаду: САП завершила слідство щодо депутата Київради Трубіцина

$30 тисяч за посаду: САП завершила слідство щодо депутата Київради Трубіцина
$30 тисяч за посаду: САП завершила слідство щодо депутата Київради Трубіцина

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування щодо депутата Київради, якого викрили на одержанні 1,39 млн грн хабаря за обіцянку призначити заступником директора, а потім і директором КП "Житній ринок".

Про це САП повідомила у Фейсбуці.

“18 липня прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно депутата Київської міської ради (голови однієї з постійних комісій Київради), якого викрито на одержанні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди”, - ідеться у повідомленні.

Детективи Національного антикорупційного бюро відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

У межах досудового розслідування встановлено, що у лютому – березні 2021 року депутат Київради, будучи головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, за пособництва свого помічника та наближеної особи висловив прохання громадянину надати неправомірну вигоду за призначення наперед визначеної особи на керівну посаду в комунальному підприємстві “Житній ринок”.

У ході розмов депутат неодноразово заявляв, що має безпосередній вплив на кадрову політику департаменту благоустрою і департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації, яким, зокрема і підпорядковане вищевказане комунальне підприємство.

Так, за 30 тис. доларів народний обранець обіцяв “призначити” визначену особу на посаду заступника директора Житнього ринку з подальшим призначенням її на посаду директора.

Крім того, депутат обіцяв надавати відповідну підтримку та регулювати деякі питання, що стосувались ведення новим керівництвом у “розумних межах” незаконної діяльності.

Читайте по темі: Депутати заблокували трибуну Верховної Ради

“Співбесіду”, під час якої було озвучено бачення подальшої діяльності комунального підприємства, депутат провів в одному із книжкових магазинів столиці.

14 червня 2024 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи заочно повідомили особі про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Крім того, про підозру повідомили його помічнику та наближеній особі.

5 червня 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук указаного депутата, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

Журналісти проєкту "Схеми" (Радіо Свобода) заявили, що депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, якого САП та НАБУ обвинувачують у хабарництві і який двічі не з’явився на засідання Вищого антикорупційного суду, 13 травня 2023 року виїхав за кордон у напрямку Польщі за дозволом голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки на підставі листа від очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Коментарі:

comments powered by Disqus