Пошук по сайту:

У топпосадовиці митниці відібрали розкішну квартиру в центрі Львова

У топпосадовиці митниці відібрали розкішну квартиру в центрі Львова
У топпосадовиці митниці відібрали розкішну квартиру в центрі Львова

Держава остаточно відсудила у топпосадовиці Державної митної служби (ДМС) квартиру вартістю 1,86 млн гривень. Майно визнали необґрунтованим активом.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів Касаційного цивільного суду Верховного суду, задовольнивши позов прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Таким чином було підтверджено законність рішень першої та апеляційної інстанцій Вищого антикорупційного суду (ВАКС), повідомили у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК).

Як пишуть ЗМІ, йдеться про заступницю начальника відділу митного оформлення запитів митного поста "Львів-Північний" Галицької митниці Анну Бісюк. У лютому 2022 року її мама придбала квартиру площею 103,3 кв. м у середмісті Львова, а наступного дня оформила договір дарування на доньку.

За словами матері, квартиру вона купила за заощадження, які відкладала із зарплати, та гроші, отримані з продажу двох інших квартир, і позики від зятя. Але детективи Державного бюро розслідувань проаналізували майновий стан і доходи чиновниці та її батьків, після чого дійшли висновку, що вони не мали фінансової спроможності придбати квартиру: спільні доходи батьків чиновниці становили 830 тис. грн, а витрати – 926 тис. грн на рік.

Також виявилося, що за такою самою схемою Бісюк могла раніше придбати дві інші квартири й автомобіль. Спершу майно придбала її мати, а потім переоформила дарчу на доньку, яка вносила в декларацію інформацію про подарунки.

Читайте по темі: Ексдиректора управління ПрАТ «АК «Київводоканал» судитимуть за службову недбалість

На цій підставі у 2023 році САП звернулася до ВАКС із позовом про визнання львівської квартири посадовиці Галицької митниці необґрунтованим активом і стягнення її в дохід держави. Тож Верховний суд ухвалив остаточне рішення у справі про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу посадовиці митної служби. Таке рішення є остаточним і не підлягає оскарженню.

Читайте по темі:

Посадовців Одеської міськради підозрюють в мільйонних розкраданнях на закупівлях для військових
Голова Полтавської митниці Володимир Касьян під час війни задекларував авто за 1,4 млн гривень
Фінансові активи родини ексзаступника міністра інфраструктури Васькова: готівка, нерухомість та банківські рахунки в Польщі
Олександр Скляров: Приховане розкішне життя та кримінальні справи ексголови Київоблради
Британська розвідка: Кремль посилює зачистки в "оборонці"
На Сумщині судитимуть депутата та спільницю за розкрадання коштів
Суддя Закарпатського апеляційного суду закрила корупційну справу щодо депутата-"слуги" Мильо
Шахрайство у юридичному бізнесі: Тетяна Гавриш, Сергій Сьомочкін та "ILF/Інюрполіс"
Займався оборонними закупівлями: Колишнього працівника БЕБ затримали на величезному хабарі
Нардеп Кіра Рудик під час війни отримала у подарунок дві земельні ділянки

Коментарі:

comments powered by Disqus