Пошук по сайту:

ВАКС заарештував тестя Насірова Олександра Глімбовського, він не вніс заставу

ВАКС заарештував тестя Насірова Олександра Глімбовського, він не вніс заставу
ВАКС заарештував тестя Насірова Олександра Глімбовського, він не вніс заставу

Вищий антикорупційний суд узяв під варту тестя колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, власника групи компаній «Альтіс» Олександра Глімбовського.

НАБУ і САП підозрюють у легалізації хабаря, нібито наданого ексголові ДФС.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах, а також підтверджує прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка не називає прізвище.

За інформацією «Слово і діло», Глімбовського заарештували на два місяці з альтернативою 200 млн грн застави. Раніше він не вніс цю суму і порушив умови запобіжного заходу, оскільки його зобов’язали протягом 5 днів внести заставу в 200 млн грн.

«Відповідно до рішення суду від 24.06.2024 підозрюваний протягом 5 днів з моменту проголошення рішення мав внести 200 млн грн застави на відповідний рахунок ВАКС. Однак кошти так і не були внесені. Зважаючи на це, прокурор САП звернувся до суду з клопотанням про застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу, а саме тримання під вартою строком 60 днів з альтернативою внесення 200 млн грн застави. Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив клопотання у повному обсязі», – інформує САП.

Читайте по темі: Суд не може арештувати сейф що належить голові Одеської облради Діденко, через статус його дружини-нардепа

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру забудовнику Олександру Глімбовському та колишньому раднику ексголови ДФС Романа Насірова. За версією слідства, тесть Насірова Глімбовський допоміг легалізувати 13 млн євро неправомірної вигоди, яку, на думку сторони обвинувачення, отримав ексголова ДФС від олігарха Олега Бахматюка за позачергове відшкодування ПДВ його компаніям. Глімбовський нібито легалізував всю суму одержаного хабаря та витратив її на придбання недобудованого житлово-офісного комплексу з паркінгом у центрі Києва «Метрополь». Комплекс продовжили будувати та отримувати додаткові доходи, зокрема у 2022-2023 рр.

Наприкінці 2023 року НАБУ і САП домоглися накладення арешту на 81 об’єкт нерухомості та понад 30 млн грн, які власник групи будкомпаній набув саме завдяки легалізованим коштам.

Іншу частину неправомірної вигоди у сумі 7,9 млн євро, яка знаходилась на рахунках ще однієї підконтрольної офшорної компанії, легалізував радник Насірова. 5,5 млн доларів він відмив шляхом укладення агентського договору у січні 2017 року. А у квітні – серпні 2018 року – ще 2,8 млн євро як оплату за договорами купівлі-продажу.

Коментарі:

comments powered by Disqus